Translate

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Η εκτόξευση του πρώτου 100% ελληνικόυ δορυφόρου


Φέτος το καλοκαίρι θα είναι έτοιμος ο πρώτος δορυφόρος κατασκευασμένος αποκλειστικά από Έλληνες κι η οποία εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί από το ακρωτήριο Κανάβεραλ. Το όνομα του δορυφορικού προγράμματος, καθώς και του ίδιου του δορυφόρου είναι Lamdasa...

Η δεκαμελής αμιγώς ελληνική ομάδα του καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής, του Πανεπιστημίου San Jose της Καλιφόρνιας, Περικλή Παπαδόπουλο, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κατασκευής του δορυφόρου, ο οποίος κόστισε περίπου 100.000 δολάρια, ποσό που καλύφθηκε από ανώνυμες προσφορές Ελλήνων και το κόστος εκτόξευσης που υπολογίζεται σε 3,5 εκατ. δολάρια θα καλυφθεί από την NASA.
Σύμφωνα με το σχέδιο του προγράμματος ο δορυφόρος Lamdasat, θα βρεθεί σε τροχιά για 300 ημέρες έχοντας δύο βασικούς στόχους.
Πρώτον, σε συνεργασία με το Πανεπίστημιο του Αιγαίου θα προσπαθήσει να παρουσιάσει σε πραγματικό χρόνο την κίνηση όλων των ελληνικών εμπορικών πλοίων και να παρέχει πληροφορίες στα πλοία που απειλούνται από πειρατεία, ειδικά κοντά στις αφρικανικές ακτές.
Δεύτερον, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Columbia, θα πραγματοποιήσει δοκιμές σε περιβάλλον υψηλής ηλιακής ακτινοβολίας, του υλικού grafene, το οποίο μελλοντικά θα χρησιμοποιείται για την κατασκευή των τρανζίστορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου