Translate

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ρεκόρ επισκεπτών στο Σίδνεϊ σε έκθεση θησαυρών του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Η έκθεση «Μέγας Αλέξανδρος: 2000 χρόνια θησαυρών» η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο του Σίδνεϊ - σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις που έχουν γίνει ποτέ στο Μουσείο - σημείωσε ρεκόρ επισκεπτών.
«Η προσέλευση επισκεπτών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο» δήλωσε ο διευθυντής του Μουσείου Φρανκ Χάγουορθ, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, πως η ανεπανάληπτη έκθεση λήγει στις 28 Απριλίου.
Περισσότερα από 400 εκθέματα
Η μεγάλη έκθεση υπό τον τίτλο «Μέγας Αλέξανδρος: 2000 χρόνια θησαυρών» περιλαμβάνει περισσότερα  από 400 αντικείμενα, όπως κράνη, αγάλματα, ταπισερί και πολλά άλλα έργα τέχνης τα οποία μεταφέρθηκαν από το Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης...

Ανάμεσα στα λάφυρα βρίσκεται και ένα άγαλμα της Κλεοπάτρας Ζ΄, της τελευταίας βασίλισσας της Αιγύπτου, από γυαλιστερό μαύρο βασάλτη,  καθώς και ένα άγαλμα της πάλης του Ηρακλή με το λιοντάρι της Νεμέας του 2ου αιώνα μ.Χ..
Ο αυστραλός ιστορικός Καθηγητής Κεν Σίντι ανέφερε ότι η έκθεση αυτή είναι μοναδικό θέαμα για την Αυστραλία. «Η έκθεση του Μεγάλου Αλέξανδρου φέρνει στο Σίδνεϊ μερικούς από τους πιο γνωστούς θησαυρούς από την αυλή του και τις πόλεις που κατέκτησε ο μεγάλος στρατηλάτης και οι άντρες του»,  είπε.
Τα επιτεύγματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, επιζούν μέχρι σήμερα



«Η αυτοκρατορία που δημιούργησε ο Μέγας Αλέξανδρος, η οποία ξεκινούσε από τη Μεσόγειο και έφτανε μέχρι την Ινδία, ενώνοντας τρεις ηπείρους, είναι μοναδική στην ιστορία και δημιουργήθηκε μέσα σε λίγα μόνο χρόνια»,  είπε ο Καθηγητής προσθέτοντας: «Παρά το θάνατό του στα 32 του χρόνια, τα επιτεύγματα του επιζούν μέχρι σήμερα».
Τα εκθέματα που μεταφέρθηκαν σε τρεις ομάδες - με την καθεμία να χρειάζεται περίπου τρεις μέρες για να φτάσει στο Σίδνεϊ αεροπορικώς και με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων – συνοδεύτηκαν  επίσης, από 29 επιμελητές και συντηρητές.
Η έκθεση – που εκλαμβάνεται ως μία από τις «πιο επιβλητικές και πιο συναρπαστικές εκθέσεις που έχει φιλοξενήσει αυτό το αυστραλιανό Μουσείο  -  ξεκινά με τον μύθο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, συνεχίζεται με το ιστορικό υπόβαθρο και την εκστρατεία στην Ανατολή, και ολοκληρώνεται με τους θρύλους που δημιουργήθηκαν ανά τους αιώνες για εκείνον.

πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου