Translate

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η Αποκατάσταση του Μνημείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Μετά την πρόκληση των "βαρβάρων" λόγω πνευματικής και πολιτιστικής έλλειψης με την βεβήλωση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η κινητοποίηση ήταν άμεση...
 Με προσωπική πρωτοβουλία και εθελοντική εργασία, μερίδα ευαισθητοποιημένων πολιτών (Βασίλης, Δημήτρης, Ευρυσθένης, Κούλης, Κλεονίκη, Φίλιππος, Δημήτρης, Εύη, Μηριόνης, Βίκυ, Σάκης) ανέλαβαν την ευθύνη καθαρισμού ως σεβασμό προς τον Μέγα, τον πολιτισμό, το πνεύμα και την κοινωνική ευθύνη, καθώς ο δημοτικός φορέας αποδείχθηκε ανεπαρκής.
Για να κατανοηθεί το αποτέλεσμα καλύτερα θα πρέπει να τονισθεί πως λόγω της περιοχής - χαρακτηρισμένης ως εργοτάξιο - υπήρξε "παραβίαση" της περίφραξης.

Μόλις καθαρίστηκε το μνημείο - με τα υλικά που προσκομίστηκαν από την παρέα που δημιουργήθηκε - έπιασε βροχή, για να καθαριστεί καλύτερα και έπεται συνέχεια ως προς την πρόληψη μελλοντικής "απολίτιστης" ανάλογης προσπάθειας, ελπίζοντας πως το μνημείο μετά το πέρας και του τελευταίου σταδίου, θα εμφανιστεί ομορφότερο από την προηγούμενη κατάστασή του, λόγω μη συντήρησης.

Το ουράνιο τόξο από το πρώτο δευτερόλεπτο της βροχής δίπλα από το άγαλμα, η αστραπή πάνω από το άγαλμα και η έναρξη της βροχής μόλις τελείωσε το έργο του καθαρισμού, μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο.

Υγ1: Ελπίζουμε στην ανάλογη ευαισθητοποίηση της δημοτικής αρχής με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση των "συμβόλων" της πόλης στο ιστορικό, πνευματικό και πολιτιστικό επίπεδο.
Υγ2: Το γκράφιτι είναι σεβαστό μέσο έκφρασης, αλλά μέχρι του σημείου που δεν προσβάλλει μερίδα συμπολιτών, Υπάρχουν χώροι "αξιοποίησης" και η προσβολή σημείων μνήμης υποδεικνύει συγκεκριμένα κίνητρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου