Translate

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Στους πιο ιερούς τόπους του πλανήτη Δελφοί και Παρνασσός


Στη λίστα του Fox News με τα δέκα πιο ιερά μέρη του πλανήτη περιλαμβάνονται οι δυο ελληνικοί τόποι. Tο δημοσίευμα της ιστοσελίδας αναφέρει ιερά μέρη από όλο τον πλανήτη όπως το Θιβέτ και το όρος Σινά στην Αίγυπτο...
Οι Αμερικανοί αναφερόμενοι στους Δελφούς και τον Παρνασσό, κάνουν λόγο για τους δεκάδες μύθους από την αρχαία Ελλάδα που συνοδεύουν το όρος, καθώς πολλές παραδόσεις της ελληνικής μυθολογίας και της γένεσης του Ελληνικού έθνους έχουν συνδεθεί με τον Παρνασσό, αλλά και για το μαγευτικό τοπίο.Στο δημοσίευμα, το Fox News προτείνει και τρόπους για να επισκεφθεί κανείς τον Παρνασσό, αλλά και να μην παραλείψει να επισκεφθεί τα γύρω μνημεία.
Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, στην ψηλότερη κορυφή του Παρνασσού, την Λυκώρεια, προσάραξε με την πρόχειρη σχεδία του ο Δευκαλίων και η σύζυγός του Πύρρα, οι μόνοι άνθρωποι που επέζησαν μετά τον μεγάλο κατακλυσμό, με τον οποίο ο Ζεύς τιμώρησε το χάλκινο (=υβριστικό) γένος των ανθρώπων.
Ο μεγαλοπρεπής Παρνασσός ήταν το ιερό βουνό
1. Στον Απόλλωνα (θεός του φωτός, του πολιτισμού, της ηθικής, ο οποίος μάχονταν εναντίον κάθε βαρβαρότητας, αναρχίας και κακίας)
2. Στις Μούσες (των τεχνών, της μουσικής και των γραμμάτων)
3. Στο Διόνυσο και στις συνοδούς του θεού Βακχίδες Νύμφες.

Πηγή: defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου